Hogyan válasszuk ki a megfelelő térdrögzítő?

Hogyan válasszuk ki a megfelelő térdrögzítő?

 

A térdmerevítő értékes eszköz lehet a különböző típusú térdproblémákkal és sérülésekkel küzdő emberek számára. A térdekkel azonban számos lehetséges probléma adódhat, ezért meg kell értenie, hogyan válassza ki a megfelelő térdmerevítőt, amely pontosan az én konkrét helyzetemben fog segíteni.

Ha például csak annyit mondasz magadnak, hogy "fáj egy kicsit a térdem", akkor biztosan nincs szüksége a legmagasabb szintű támasztást nyújtó ortézisre. Ebben a cikkben tehát részletesen kitérünk arra, hogy milyen típusú térdrögzítőkre vagy kötésre van szüksége az Ön személyes helyzetéhez, akár ízületi gyulladással, akár csak enyhe térdfájdalommal küzd.

Ezután az egyes típusok előnyeiről és hátrányairól is beszélni fogunk, így a cikk elolvasása után pontosan tudni fogja, hogy milyen típusú térdrögzítő vagy kötésre van szüksége.

térdrögzítő-kneeflex-használat-edzés-közben


A cikk alján egy táblázatot is találsz, amely elmagyarázza, hogy egy adott diagnózis esetén melyik ortézis az ideális. Végül, de nem utolsósorban, nagyon FONTOS hangsúlyozni, hogy ha enyhe térdfájdalmaknál többet szenved, mindig konzultáljon orvosával vagy gyógytornásszal, mielőtt véglegesen kiválasztja a térdmerevítőt vagy a térdmerevítőt.

Előfordulhat például, hogy ha a diagnózis nem súlyos, és a legnagyobb alátámasztást nyújtó ortézist választja. Első ránézésre az ortézis "elrejti" ezeket a problémákat, de idővel az adott diagnózis az orvosi ellátás elhanyagolása miatt súlyosbodhat!

Tehát képzeljük el a térdre vonatkozó ortézisek és kötések alaptípusait.

Alapvető felosztás a rögzítés mértéke szerint

Ebben a részben az alapvető felosztást tekintjük át az alacsonyabb rögzítési fokú térdbandázsokat és a magasabb rögzítési fokú térdrögzítőket.

1. Térdbandázsok

A térdbandázsok rugalmas térdhüvelyek, amelyek a legalacsonyabb szintű tartást biztosítják. Általában lényegesen olcsóbbak, mint a térdmerevítők, és áruk ritkán haladja meg a 20 eurót. Mivel csak nagyon alacsony szintű alátámasztást nyújtanak, főként az enyhe térdfájdalmakkal küzdő, korábban nem szenvedett súlyos sérüléseket szenvedett személyeknek szánják őket.

Előnyök:

  • Lélegzőképesség
  • Az ár
  • Könnyű befűzés

Hátrányok:

  • Alacsony szintű támogatás
  • Alacsony hatékonyság komolyabb problémák esetén

Ezt követően a térdkötések tulajdonságaik alapján 3 további kategóriába sorolhatók, amelyek a következők:

Alap térdkötés: Rugalmas hüvely a legkisebb kompresszióval. Ez a térdkötés legolcsóbb változata.

Orvosi térdkötés: Ezek a kötések anyagukban felszívódó "gyógyászati keveréket" tartalmaznak, amely extra enyhülést biztosít. Ezek a kötszerek a kevésbé elterjedt változatok közé tartoznak, és óvatosnak kell lenni a kiválasztásukkor, különösen a felszívódó keverék tartalmát és az eladó hitelességét illetően.

Térdkompressziós kötés: Ezek a kötések vastagabb anyagból készülnek, és a kötéstípusok közül a legnagyobb támogatást nyújtják. Mi is kínálunk ilyen típusú térdkötést, itt megtekintheti - KneeSleeve™ térdkötés.

2. Térdrögzítők

A térdrögzítő a térdszalagokhoz képest nagyobb fokú támogatást nyújtanak. Ezeknek az ortéziseknek az ára a bonyolultságuk miatt magasabb, és az ortézisek típusától függően az ár 25 eurótól (legkisebb támasz) 30.000 Ft-ig (erősen megerősített ortézisek) terjed.

Nem megerősített merevítők: Elegendő alátámasztást nyújtanak ahhoz, hogy érezhetően nagyobb stabilitást biztosítsanak, de mégsem korlátozzák a mozgást. Ezeknek az ortéziseknek hátránya lehet, hogy a fokozott támasztásnak köszönhetően elfedhetik és "felpuhíthatják" a térd problémáját, ami idővel súlyosbodhat, ezért súlyos térdfájdalom/problémák esetén mindig azt javasoljuk, hogy először keressen fel egy orvost, és csak azután vásárolja meg az ortézist, ha már tudja, hogy konkrétan milyen problémája van.

 Előnyök:

  • Magasabb szintű támogatás
  • Javítják a stabilitást
  • Könnyű felhelyezés
  • Az ár

Hátrányok:

  • Elfedhetik a potenciálisan súlyosabb problémákat.
  • Rosszabb légáteresztő képesség


Megerősített merevítők: Könnyen felismerhető ez a fajta térdmerevítő az oldalán található fémmerevítőknek köszönhetően. Elsősorban olyan embereknek szánják, akik a maximális támogatást keresik még a kissé korlátozott mozgásképesség rovására is.

Ezek a legdrágább és leghatékonyabb térdmerevítők közé tartoznak, áruk általában 10.000 forint felett van. Kínálatunkban találhat egy megerősített ortézist is - KneeFlex™ térdmerevítőtMivel eddig elolvastad blogunkat, ezért szeretnénk egy kedvezményt adni neked: a BLOG10 kuponkóddal most 10%-kal olcsóbban vásárolhatod meg termékeinket.

Előnyei:

  • Magas fokú alátámasztás
  • A problémák széles skálájára alkalmas, különösen sérülések / súlyosabb diagnózisok esetén

Hátrányok:

  • Kisebb mobilitás
  • Magasabb ár
  • Rosszabb légáteresztő képesség

Melyik térdrögzítők alkalmas konkrét problémákra?

Ebben a táblázatban egy egyszerű összefoglalót talál, amely az egyes merevítőtípusok hatékonyságát mutatja be az egyes problémáktól függően. Ez a táblázat arra szolgál, hogy általános képet adjon arról, hogy melyik ortézis lehet a megfelelő az Ön számára.

De ne felejtse el, hogy ha komoly térdfájdalomtól szenved vagy mozgásában korlátozott, MINDIG forduljon először orvosához vagy gyógytornászához. Ő tud az Ön konkrét diagnózisának megfelelő ortézist ajánlani.

táblázat_a_térdmerevítő_összehasonlításához

  

Következtetés

Reméljük, hogy ez a cikk segít kiválasztani a megfelelő térdmerevítőt vagy térdmerevítőt. Nem számít, hogy milyen típusú sérülése vagy állapota van, mindig konzultáljon egészségügyi szolgáltatójával az Ön igényeiről.

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.