Hogyan kell használni az AcuMAT™ akupresszúrás szőnyeget?

Az AcuMAT™ akupresszúrás matrac népszerű eszköz a regeneráció támogatására, a fájdalom enyhítésére és az izomfeszültségek oldására. Felületén 4600 műanyag tüske vagy "akupresszúrás pont" található, amelyek a hagyományos akupunktúrához hasonlóan stimulálják a test nyomáspontjait.

Az akupresszúrás párnák természetes, nem invazív módon javítják a vérkeringést, hanem csökkentik a fájdalmat és elősegítik az általános jó közérzetet. Ebben a használati útmutatóban részletes utasításokat adunk Önnek az AcuMAT™ akupresszúrás matrac biztonságos és hatékony használatához.

Egyszerű lépések az akupresszúrás matrac használatához:

1. Válasszon egy kényelmes és síkfelületet az akupresszúrás matrac elhelyezéséhez. Akár a padlóra is teheti, de az se probléma, ha az ágyára vagy a kanapéra is teszi.

2. Feküdjön a hátára, és győződjön meg róla, hogy az egész háta érintkezik az akupresszúrás pontokkal. A párnát a nyak, a csípő, a combok, a vádli vagy a lábak alá is helyezheted.

3. Ha még intenzívebb élményt szeretnél magadnak nyújtani, levetkőzhetsz, és póló nélkül feküdhetsz a szőnyegre. Így az akupresszúrás pontok mélyebbre hatolnak, és az ellazulás érzése intenzívebb lesz.

 

4. Vegyen mély lélegzetet, és próbálja minél jobban ellazítani a testét. Először érezhet némi kellemetlenséget vagy enyhe fájdalmat, de ez néhány perc múlva elmúlik. Természetesen az akupresszúrás szőnyeg rendszeres használatával a test hozzászokik, és a fájdalom/kellemetlenség enyhébb lesz.

5. Kezdheti 10-15 perces intervallumokkal, és fokozatosan növelheti az időt, amíg jobban megszokja. A gyakorlat intenzívebbé tételéhez óvatosan forgathatja a testét oldalról oldalra, vagy finoman mozgathatja a karjait és a lábait.

 

Ülés után lassan álljon fel, és nyújtsa ki a testét. Igyon sok vizet, hogy segítsen kiöblíteni a párna használata közben esetleg felszabadult méreganyagokat.

 

Az AcuMAT™ akupresszúrás szőnyeg tisztítása

Az akupresszúramatracot rendszeresen tisztítsa meg nedves ruhával, és tárolás előtt hagyja megszáradni. Mivel az akupresszúrás pontok szorosan érintkeznek a bőrével, fontos a megfelelő higiénia betartása, különösen abban az esetben, ha egy szőnyeget többen használnak a háztartásban, vagy ha váltogatja a test azon részeit, amelyek érintkeznek a szőnyeggel (például ha mezítláb lép rá a szőnyegre, javasoljuk, hogy utána mindig tisztítsa meg).

Ki nem használhatja az AcuMAT™ akupresszúrás szőnyeget?

Bár az akupresszúramatracok általában biztonságosnak és a legtöbb ember számára alkalmasnak tekinthetők, vannak olyan esetek, amikor használatuk nem megfelelő. Íme néhány példa azokra a helyzetekre, amikor kerülni kell az akupresszúramatrac használatát.

 

Bőrbetegségek: Ha bármilyen bőrbetegsége van, például ekcéma, pikkelysömör vagy bőrgyulladás, az akupresszúrás párna használata súlyosbíthatja az állapotot, vagy további bőrirritációt okozhat.

Nyílt sebek: Ha nyílt sebek vagy vágások vannak a bőrén, az akupresszúrás párna használata növelheti a fertőzés kockázatát.

Terhesség: Ha terhes, kerülje az akupresszúrás párna használatát, mivel az stimulálhat bizonyos akupresszúrás pontokat, amelyek összehúzódásokat válthatnak ki, és potenciálisan károsíthatják a magzatot.

Vérhígítók: Ha Ön vérhígítót, például warfarint, aszpirint vagy heparint szed, az akupresszúrás párna használata növelheti a vérzés és a véraláfutás kockázatát.

Krónikus egészségügyi állapotok: Ha bármilyen krónikus egészségügyi állapota van, például cukorbetegség, magas vérnyomás vagy szívbetegség, az akupresszúrás párna használata előtt konzultáljon orvosával, mivel az befolyásolhatja a vérnyomását és a vércukorszintjét.

 

Általánosságban elmondható, hogy ha bármilyen kételye vagy aggálya van az akupresszúrás párna használatával kapcsolatban, a legjobb, ha konzultál orvosával vagy képzett egészségügyi szakemberrel, mielőtt használná azt.