A masszázs pisztoly 5 előnye

A masszázs pisztoly 5 előnye

EBBEN A CIKKBEN MEGTUDHATJA:

  1. Mi a masszázs pisztoly és hogyan működik

  2. Mikor és hogyan kell használni a masszázspisztolyt

  3. Masszázspisztolyfejek és használatuk módja

  4. A masszázspisztoly 5 fő előnye

A masszázspisztoly minden oldalról végigsöpör az interneten és a közösségi médiában. Jelenséggé vált a fitnesz és a fizioterápia területén. A masszázspisztolyokat elsősorban a sportolók ismerik, akik a merev izmok masszírozására, az izmok edzés előtti vérbőségének növelésére és az edzés utáni regenerálódás felgyorsítására használják. 

A hétköznapi felhasználóknak is ajánlják őket, akiknek fájnak az izmaik a munkahelyi ülés, a kemény fizikai munka után, vagy akik csak pihenni és élvezni akarják a masszázst.

 

Mi is pontosan ez a masszázspisztoly?

Ezt az orvosi eszközt elsősorban az edzés utáni izomfájdalmak enyhítésére fejlesztették ki. Célja, hogy felgyorsítsa az izmok vérkeringését, ellazítsa az izmokat, és ily módon biztosítsa az izomszövetek regenerálódását, valamint megszabaduljon a fájdalomtól.



A masszázspisztoly rezgésekkel gyakorol nyomást az izomszövetekre, hogy elérje ezeket a célokat. A fej a tartozékkal együtt és a különböző intenzitású (sebességű) rezgés használatával a test egy adott izomára hat.

Mikor és hogyan kell használni a masszázspisztolyt?

A legnagyobb hatást közvetlenül edzés után lehet elérni. A cél az, hogy az izmok jobban regenerálódjanak az edzés után. Ideális, ha használat közben nyugalomban van, hogy az izmok ellazultak legyenek. Semmiképpen ne álljon, és ne legyen az izmok összehúzódásnak kitéve (megfeszítve). 

Az sem hiba, ha edzés előtt használja a masszázspisztolyt. Egyes sportolók az izmok bemelegítésére használják megerőltetés előtt. Egy izomterületre kell koncentrálnia 1-5 percig, a rezgésszint függvényében. 

A masszázspisztoly fejek és használatuk

A különböző fejeket különböző izomrészekhez tervezték. Most megtudjuk, hogy melyik fejet mire használják. 

Kerek fej - ez egy gömb alakú fej, amely puha és az egyik univerzális fej. Kifejezetten nagy izomterületekre tervezték - hát, lábak (quadricepsz, combhajlító, fenék, vádli), mellkas.

Lapos fej - ez egy lapos alakú fej, amely merev. Ezzel a tartozékkal a masszázs intenzívebb, kisebb izomterületekre is alkalmas.

Dupla gomba alakú fej - ez a leglágyabb masszázs fej, amelyet kifejezetten az ízületek és csontok körüli izmokhoz terveztek, mivel a klasszikus masszázs fejekkel végzett masszázs gyakran kellemetlen lehet ezeken a területeken.

Dupla villa alakú fej - ezt a fejet elsősorban a gerinc masszírozására tervezték, ahol a forma a gerinc mentén lévő izmokat célozza meg. Használjon alacsonyabb intenzitást és a gerinc területén kívül a tartozék az Achilles-ín masszírozására vagy a vádli masszírozására is használható.

Fül alakú fej - ezt a fejet a nyaki gerinc masszírozására tervezték. Ismét alacsonyabb intenzitással használja.

Tüske alakú fej - ez a legintenzívebb masszázs, ahol konkrét izmok egyes pontjait célozza meg.


A masszázspisztoly 5 fő előny

1. Nem csak az edzés utáni gyors regenerálódáshoz

A masszázspisztoly elsősorban az edzés utáni regeneráló hatásáról ismert. Emellett számos más előnyt is kínál, amit mindenki - nem csak a profi sportolók - biztosan értékelni fog:

- enyhíti a lágy szöveti fájdalmakat

- felszabadítja a tejsavat (izomból)

- felgyorsítja az izmok regenerálódását

- serkenti az izomnövekedést

- javítja a vérkeringést

- segít növelni a mozgástartomány

2. Segít jobb teljesítményt elérni az edzés során

A vibrációs pisztoly használata ütéses masszázshoz, segíthet javítani az edzést és felkészíteni a testet az edzésre - segít aktiválni az izmokat, az izmok vérkeringését és növeli a mozgástartományt. 

Vyhody masaznej pistole FlexGun StretchFit

3. Nagyszerű kiegészítője a kézi masszázs hatásainak

A masszázs kétféle formában végezhető: 

- Kézi masszázs

- gépi masszázs

Mindkét forma hatékony, de a vibrációs pisztollyal végzett készülékmasszázs nagyon hatékony kiegészítője lehet a kézi masszázsnak, mivel a mélymasszázst nagy intenzitású ütésekkel kombinálja. Ez az oka annak is, hogy ez a készülék olyan nagy népszerűségre tett szert.

4. Segít jobban elaludni és kezelni a stresszt

A vibrációs pisztollyal végzett ütögető masszázs segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget, mivel pozitív hatással van az idegrendszerre. Egy rövid masszázs lefekvés előtt tökéletesen ellazít, és segít jobban elaludni.

5. Nem helyettesíti teljesen a masszőrt, az orvost és a terapeutát

Fontolgatja egy masszázspisztoly megvásárlását, de elriasztja a magasabb ár? Nézze a dolgot hosszú távon - a masszázspisztoly nagyszerű, megfizethetőbb alternatívája a drága masszázsoknak és terápiáknak. Az is nagy előnye, hogy nem kell sehová sem mennie. Minőségi és hatékony masszázsnak hódolhat otthonában, kényelmesen, bármikor. Természetesen a legjobb eredmény érdekében javasoljuk, hogy a szakemberek szakértelmét kombinálja egy masszázspisztollyal.


BÓNUSZ: 3 nyújtógyakorlat az izmok ellazításához

Álló combhajlító nyújtás 

Ennél a gyakorlatnál a lábad vállszélességben állj. Kilégzéssel a fejed a föld felé mutat, a térdeid pedig nyújtottak maradnak. A fej, a nyak és a vállak elernyednek. A kezeddel lassan fogd meg a vádlidat, és tartsd ott 45 másodperctől 2 percig. Ez a gyakorlat nyújtja a nyakat, a hátat, a combizmokat és a vádlikat.

Lung - a csípő, a fenék és a combizmok nyújtása 

Hajlítsa be a bal vagy a jobb térdét. A másik lábadat nyújtsd hátra, és tedd a padlóra. Maradjon ebben a helyzetben körülbelül 30 másodperctől két percig. Ha letelt az idő, váltson lábat. 

Kobra - a test ellazítására

A kobrapóz egy nagyon egyszerű gyakorlat, amellyel szinte az egész testedet megnyújthatod és ellazíthatod. Feküdjön hasra, a lábát nyújtsa ki. Emeld fel magad a kezedre, és hajlítsd be a hátad. Addig maradhatsz ennél a gyakorlatnál, amíg jól érzed magad benne. 

Masazna pistol StretchFit Flexgun

Izommasszázs a FlexGun™ 2.0 segítségével

Szeretné ellazítani a testét, és a következő szintre emelni a regenerálódást? Izomfájdalmakat tapasztal edzés, edzés vagy egy hosszú munkanap után?

A FlexGun™ 2.0 egy ütögető terápiára tervezett csúcskategóriás masszázspisztoly, amely erőteljes, mély és pontos mozdulatokkal segít megszabadulni az izomfeszültségtől.

Mivel eddig elolvastad blogunkat, ezért szeretnénk egy kedvezményt adni neked: a BLOG10 kuponkóddal most 10%-kal olcsóbban vásárolhatod meg termékeinket.

Ily módon a masszázspisztolyunk nemcsak a hatékonyabb és gyorsabb regenerálódást segíti elő, hanem mély relaxációt is biztosít az izmainak, ami az izom-, hát-, nyak- és trapézizomfájdalom fokozódását eredményezheti. 

Segíthet megszabadulni a cellulittól is azáltal, hogy a mélyszöveti masszázs révén helyileg fokozza a vérkeringést.

 

Ez is érdekelheti Önt:

Segíthet a masszázspisztoly a narancsbőr eltüntetésében? 

Mi az a perkusszív terápia?

Ön is izomlázban szenved? VESSEN VÉGET NEKI!

Források:

https://www.flowlife.com/eu/blog/massage/massage-gun-why/

https://massagegunadvice.com/massage-gun-benefits/

https://www.infinityobchod.sk/preco-pouzivat-masazne-pistole

https://instagym.sk/ako-vybrat-masaznu-pistol/

https://trenujeme.sk/strecingove-cviky

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.